top of page

MALFOY II

Foxy on virtuaalihevonen.

Kutsumanimi: Foxy

Rotu: Risteytys (Emä Oldenburgin hevonen, Isä kirjava risteytys)

Sukupuoli: Ruuna

Säkäkorkeus: 167cm

Syntymämaa: Saksa

Omistaja: Salome Takaniitty (VRL-14193)

Maahantuoja: Mirkku ja Marie TM (evm)

Syntymäaika: 2.7.2008 (reaali)

Painotus: Yleis

Taso: VaA Re: 130cm

​

Emä: Hermione (evm)

Isä: Filippus (evm)

​

Emänisä: Malfoy (evm)

Emänemä: Aristoteles (evm)

​

Isänisä: ei tiedossa

Isänemä: ei tiedossa

​

Kuvaus:

​

Ratsastaessa Foxy on mukava työpari niin esteille kuin kouluunkin. Ruuna on kuuliainen ja melko herkkä suustaan ja kyljistään. Liian reippailla avuilla saa tämän hevosen hermoilemaan. Foxyn kanssa kun naksahtaa, niin tuntuu kuin keinuisi leppeillä aalloilla. Etenkin sileällä helppo ratsastaa ja osaamistakin löytyy kiitettävästi. Laukassa saattaa innostua ja ottaa kierroksia. Pääsääntöisesti kuitenkin laukka on hallittua, joskin pirskahtelee intoa.

 

Esteillä taas ruuna on oikeasti haastavampi. Koska esteillä edetään yleensäkin laukassa, yltyy meno usein hurjaksi. Ei ole yllätys, että ruuna saattaa kiikuttaa ratsastajaa pitkin kenttää 6-0. Esteillä vauhdin kasvaessa myös tuntuma suussa katoaa hetkittäin päätään viskoessaan. Tätä varten on esteillä aina käytössä martsa. Vaatii siis tarkkaavaista ja itsevarmaa käsittelyä hypätessä. Mutta kun esteilläkin yhteinen sävel löytyy, on helppo edetä suurempiinkin luokkiin. Saksassa risteytysruunalla hypättiin 130cm ratana, mutta treenattaessa potentiaalia olisi pidemmällekkin. 

​

Maastossa meno on käynnissä ja ravissa rauhaisaa, mutta laukassa on vaara lähteä käsistä. Yksin maastoilu tuskin siis onnistuisi, kun ei olisi jarrupeppua edessä. Muutoin mutkaton eikä säiky turhia.

​

Tarhassa kiltti tarhauskaveri useimmille hevosille. Harvemmin ottaa yhteen kenenkään kanssa. Kengät pysyy jalassa, ruhjeita ei tule ja loimetkin pysyvät siisteinä. Antaa helposti kiinni ja useimmiten tulee vastaankin tarhassa.

​

Hoidettaessa Foxy käyttäytyy fiksusti ja jaksaa seistä pitkäänkin letitettävänä. Varusteet menee päälle helposti, ainoastaan suitsien laitossa viskoo hieman päätä. Herkkä vatsasta harjattaessa, ilmenee luimisteluna

​

Taluttaessa on myös herrasmies ja pysyy kunnioittavasti taaempana eikä puske taluttajan edelle. Kulkee kuuliaisesti perässä, traikkuun saa hieman houkutella.

​

Historia:

​

Heinäkuun toisena 2008 kierähti oljille pirteä orivarsa. Ei mennyt kauaakaan kun saksalainen ruuna nousi jalkeille. Sen silloinen omistaja Gerhard povasi varsasta tulevan fiksu kuin emänsä ja lahjakas kuin isänsä. Tallin kantatamma Hermione oli varsonut talliin jo kymmenkunta järkevää hevosta. Oli kuitenkin ensimmäinen kerta kun Gerhard käytti astutukseen omaa oriittaan, tässä tapauksessa kirjavaa risteytystä Filippusta.

​

Malfoy oli alusta asti utelias, mutta nöyrä pikku varsa. Se oppi varhain kunnioittamaan ihmistä. Vuodet vierivät hetkessä ja Gerhard oli oikein ylpeä oriistaan. Hän käytti sitä vuonna 2009 varsanäyttelyissäkin, joissa Foxy sijoittui toiseksi. Jokin aika myöhemmin ori ruunattin.

​

3-4 vuotiaana Gerhard tyttärensä Suzanne rupesivat opettamaan isoksi kasvannutta varsaa ratsuksi. He etenivät rauhassa ja muistivat antaa hevosen nollata päätään. Jo ratsutuksen alussa kävi kuitenkin ilmi hevosen lahjat. Se kantoi itsensä hyvin ja oli innokas oppimaan uutta. Foxyn annettiin myös koulutuksen ohessa hypätä irtona, jolloin se oli kuulemaan mukaan leiskauttanut yli 145-senttisestäkin esteestä.

​

Kärsivällisen ratsutuksen jälkeen Foxy siirtyi Suzannen ratsastettavaksi. Tytär kisasi ja valmentautui ruunalla ahkerasti saaden pohjaa sen tulevaisuudelle.  Koulussa saatiin kehuja ratsastajan upeasta otteesta hevoseen ja hevosen nyörtymisestä ratsastajalle. Esteilläkin vaikka vauhtia riitti, ei pelottoman ratsastajan kanssa ollut ongelmia. Parin taipale katkesi kuitenkin monen vuoden jälkeen ja vuonna 2015 oli Foxy lastattu matkaamaan kohti Suomea.

​

Pitkän matkan uuvuttamana ja monen päivän jälkeen laskeutui ruuna uuden asuinpaikkansa maankamaralle, Mirkun ja Marien myyntitallille. Kaksikko rupesi heti etsimään upealle ruunalle uutta kotia ja ratsutti sitä eteenpäin siinä ohessa. Parissa kisoissakin he ehtivät pyörähtää. Nuorella ruunalla meni hetki tottua Suomen kylmempiin sääolosuhteisiin. Foxy oli ollut ensimmäiset päivät uupunut eikä ruoka ollut maistunut. Muutamassa viikossa tämä meni kuitenkin ohi, kun kavereitakin piisasi.

​

Tähän hetkeen päästäksemme pitää sinun kuitenkin lukea Foxyn päiväkirjaa. ;)

​

 

​

​

Entä mitä Foxy syö?

​​

Aamulla: 

  • Litra litistettyä kauraa

  • Aamuheinät

​

Päivällä:

  • Heinää ainakin kahdesti

​

Illalla:

  • Puuro (sis. turvotettua 2dl pellavarouhetta, B- ja ADE vitamiinivalmistetta, MSM:ää, glukosamiinia, 1-3dl öljyä ja elektrolyyttejä ja 1dl kauraa) Ainekset katsotaan liikkumisen mukaan.

  • Iltaheinät

​

​

Kisatulokset:

​

2016:

 

Yläkokon koulukisat 31.8 (HeA) 5/12

Yläkokon koulukisat 31.8 (HeB K.N Special) 3/6

​Yläkokon estekisat 27.8 (70cm) 7/13

Yläkokon estekisat 27.8 (80cm) 16/19

Koulukisat 10.8 (HeB K.N Special) 1/10

Yläkokon estekisat 29.10 (ristikko) 3/14

Kirkkojoen koulukisat 29.10 (Helppo C) 1/11

Kirkkojoen estekisat 29.10 (50-60cm) 8/12

Kilpakeskus Chermia 5.11 (60cm) 7/11

Kilpakeskus Chermia 10.11 (HeB) 5/11

Kilpakeskus Chermia 10.11 (HeA) 6/12

​

​

​

​

​

Tarhaan:

-Pitkät tallisuojat joka jalkaan

-Karvapehmusteinen turkoosi riimu

-Loimitus hikitreenin jälkeen, sateella tai kylmällä viimalla

​

Maastoon:

-Suojat joka jalkaan

-Kimblewick

-Pimeällä heijastimilliset bootsit ja ratsastusloimi jossa heijastin.

​

Esteille:

-Samat kuin maastoon/vaihtoehtoisesti omppu kolmipala käy myös

-Rintaremmimartingaali (!)

​

Kouluun:

-Pintelit 

-Kunnon kouluiluun kanget, muuten omppu kolmipala.

​

​

Muuta muistettavaa:

​

  • Herkkävatsainen, eikä pidä vatsasta harjaamisesta. Ilmenee luimisteluna.

  • Käytössä olleet loimet ja huovat pesuun maks. kolmen käyttökerran jälkeen.

  • Tarhaa ympäri vuoden. Ei pääse valitettavasti laitumelle, koska pelko loukkaantumisesta on suuri. Saa kuitenkin kesäisin päiväheinien sijaan niitettyä ruohoa.

  • Jalkojen kylmäys kylmäpusseilla aina maastolenkin ja esteiden hyppäämisen jälkeen. Myös rankemman koulutreenin jälkeen hyvä kylmätä. Kylmäyksen jälkeen voi laittaa linimentit.

(tulossa)

bottom of page